sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Hajanaisia havaintoja Thaimaasta

Olen pitkällä lomalla, joten blogini on jäänyt retuperälle. En lupaa parantaa tapojani jatkossakaan, sillä taidan muutenkin kirjoitella lähinnä itselleni. Jos joku näitä sepustuksia kuitenkin lukee, toivottavasti hän myös viihtyy.

Olen Thaimaassa ensimmäistä kertaa, joten ihmetykseni aiheet ovat joillekin varmasti tavanomaista huttua. Minua on kuitenkin huvittanut tässä maassa jo useampi asia. Ainakin täällä Phuketissa suurin osa paikallisista mennä hurruuttaa mopon selässä. Pienen skootterin päälle voi kasata lähestulkoon kaiken maallisen omaisuutensa: vaimon ja kaksi lasta sekä hetekan ja 16-osaisen kattilasarjan. Erään paikallisen liikkeen ikkunassa näin kyltin, jossa luki: "In Thailand you are allowed to have three persons on motorbike". Liukuva käsite, näemmä.

Olen hauskuuttanut itseäni bongaamalla englanninkielisiä kylttejä, joissa on hassuja kirjoitus- tai ajatusvirheitä. Tässä muutama helmi: "Buy 2, get 1!", Jame Bond, Supermaket, 200 bath/hr ja niin edelleen... Eihän se nyt oo ihan niin justiinsa :)

Eilen sattui erikoinen episodi rannalla. Lueskelin rauhassa kirjaa, kun yhtäkkiä huomasin, että yksi luutakauppias kyhjötti vieressäni hiekalla. Sanoin ystävällisesti, etten tällä kertaa halua ostaa mitään, mutta nainen kyyristeli pystyasentoon nostetun aurinkotuolini selkänojan takana ja ilmoitti, ettei ole myymässä mitään. Hetken hänen touhuaan seurattuani kysyin, mitä hän pelkää, sillä siltä se vahvasti alkoi tuntua. Nainen hoki vain: "Poliit, poliit" ja näytti surkealta. Tajusin, että rannalle oli saapunut ilmeisesti jokinmoinen tarkastaja, sillä jäätelönmyyjiä lukuunottamatta kaikki kaupustelijat olivat yhtäkkiä kadonneet rannalta. Ilmeisesti kiinnijäämisen pelko oli naisella sen verran kova, että hän työnsi kaikki myytävänsä rantatuolini alle ja lähti kevytravia paikalta. Tarkastaja kierteli rannalla jonkin aikaa, mutta kaupustelijanainen saapui keräämään kimpsunsa ja kampsunsa vasta noin puolen tunnin kuluttua. Kiitteli kuitenkin, kun olin niin auliisti tarjonnut hänelle näkösuojaa.

2 kommenttia: