perjantai 5. kesäkuuta 2009

Muista aina liikenteessä

Viisi kuukautta olen nyt istunut aamuisin Länkkärillä aamuruuhkassa. Hermothan siinä menee. Ei niinkään siihen ruuhkailuun kuin siihen, mikä tai ketkä sen yleensä aiheuttavat. Ikäväkseni joudun toteamaan, että usein syynä ovat onnettomat naiskuskit, jotka eivät yksinkertaisesti osaa ajaa.

Mikä siitä kaistanvaihdosta, liittymään ajamisesta ja poistumisesta tai ylipäätään normaalista ajamisesta tekee niin pirun vaikeaa? En lainkaan tarkoita, että liikenteessä tai ruuhkassa pitäisi ajaa tuli takapuskurin alla, mutta kun aivan tavallinenkin liikennekäyttäytyminen tuntuu olevan hakusessa. Usein, kun tiirailen törttöilijän autoon sisään, ratin takana istuu hätääntyneen näköinen naisihminen, jonka nenä hipoo rattia ja silmät räpyttelevät hermostuneesti. Onhan tämä Suomen liikenne toki pelottavaa ja stressaavaa. Mitenköhän kävisi näille naiskuskeille jossain suuremmassa metropolissa? Jäisi varmaan ajamatta.

Toinen autoilijaryhmä, joka saa sappeni kiehumaan, on bemarimiehet, jotka kuvittelevat olevansa niin hyviä kuskeja, että pystyvät hoitamaan valtamerialustensa navigoinnin yhtaikaisesti työpuhelunsa kanssa. Ei pojat, ei. He eivät edes huomaa uskomattomia ja turhia kiilauksiaan, järjettömiä kaistapoukkoilujaan ja mutkittelujaan omalla sekä naapurin kaistalla.

No, ainahan sitä voisi mennä bussilla tai junalla välttyäkseen urpoilta. Tai eipä sittenkään.

4 kommenttia:

  1. Heh...minusta eniten liikenteen tukkona ovat lippalakkimiehet eli ns. setämiehet, jotka luulevat voivansa kolmenkymmen vuoden ajokokemuksellaan ajaa kuin maailmanomistajat toisista välittämättä...ja suurimman osan liikennemerkkien tarkoituksista unohtaneena.
    Suurin osa naisista ajaa kyllä ihan hyvin..; ) lukuunottamatta niitää pelkääjiä, jotka eivät osaa kaistavaihtaa ym, kuten mainitsit.
    Tuntuuko blokkaajalta koskaan samalta kuin minulta...että kun minä olen liikenteessä, kaikki ääliöt ovat myös? ; )
    Kake

    VastaaPoista
  2. Jep, setämiehet on se kolmas ärsytysryhmä.

    Ääliöt ovat aina liikkeellä siellä, missä minäkin. Olipa kyseessä liikenne tai baari. Johtopäätös: olen siis ääliömagneetti.

    VastaaPoista
  3. Tänä aamuna muistui mieleen jopa neljäs autoilijaryhmä, mitä en voi ymmärtää...
    Miksi esim. oikealle käännyttäessä pitää ottaa vauhtia vasemman kautta...eikö ratti käänny kaikilla samalla tavalla? Yllättäen tämä autoilija oli nainen, joka vilkutti oikeaoppisesti oikealle, mutta kun olin ohittamassa häntä vasemmalta puolelta, melkein osuin häneen. Missähän autokoulussa tuollaisia opetetaan? Blokkaaja se ei voinut olla, koska asun eri kaupungissa. Vai oliko? ; )
    Kake

    VastaaPoista
  4. Ei, en se ollut minä. Minä osaan kääntyä oikealle ottamatta vauhtia vasemman kautta. Vaikka enemmän onkin aikoinaan tullut kaarrettua vasuriin, oikealle kurvaus onnistuu vaivatta ja ilman suurempia kevätjuhlaliikkeitä.

    VastaaPoista