maanantai 25. toukokuuta 2009

Urheiluhullut purkissa

Viime viikko meni tiukasti Tampesterissa. Maanantaina vielä pikkuisen epäilytti, että mitäköhän tästä kesäproggiksesta tulee, mutta ensimmäisenä kuvauspäivänä, eli tiistaina, koko tuotantotiimi oli yhtä mieltä siitä, että hitti se on. Piikiteltiin, naurettiin, kilpailtiin ja ennen kaikkea pidettiin hauskaa. Järjestään jokainen naisvieras varoitti etukäteen, ettei hän ainakaan mistään mitään tiedä. No, tässä ohjelmassa nokkeluudella, päättelyllä ja tarkkaavaisuudellakin pötkii pitkälle.

Olipa myös hassua huomata, että tappio tosiaan edelleen kirvelee. Ei siitä kilpailuvietistä mihinkään pääse. Toisaalta, voitto on myös aika makeaa, ja keskimäärinhän voittaminen on kivempaa kuin häviäminen. Ennen viimeistä kuvauspäivää olin vielä pikkuisen takamatkalla, mutta onneksi lopulta kävi kaikin puolin tyydyttävästi.

Jätän herkut katsottaviksi (kesäperjantaisin alkaen 5.6. TV2 klo 20.05), mutta mainittakoon, että mokiakin sattui. Olisihan se pitänyt tietää, kuinka monta kuivaestettä 3000 metrin esteissä on normaalikierroksella, mutta antinylkky vastasi väärin. Ja ettekö muka tienneet, että Urho Kekkonen on olympiavoittaja?!

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Tyhmä, rohkea vai tyhmänrohkea?

Tissit. Jos haluaisin, ettei minusta jäisi muuta katsojan mieleen, paljastaisin ne. Joku voisi tosin sanoa, ettei ole paljon paljastamista. No, sitä näytetään, mitä on, ja ne näyttävät, joilla näytettävää riittää. Tällaiseen päätelmään on helppo päätyä, kun katsoo oheisen linkin: http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/883633?latva_piikkila_anette

Kun jaksaa katsoa koko clipin maaliin asti, siellä palkinto odottaa. Anette on kaunis nainen, eikä kropasta todellakaan löydy moitteen sijaa, mutta onkohan tätä ajateltu loppuun saakka? Tissit ja uutisjuttu eivät mielestäni sovi yhteen. Saatte vapaasti kutsua minua tiukkapipoksi, mutta erityisesti silloin, kun uutisjutussa esitellään toimittajan tissit, ollaan hakoteillä. Tai tässä tapauksessa siis rallipoluilla.

keskiviikko 6. toukokuuta 2009

"Nyt mennään näillä, saatana", sanoi Jutilan Timo

Norppa, enää ei pelkästään mennä sillä, mitä on, vaan nyt mennään näillä, saatana. Näin ainakin, mikäli Timo Jutilaan on uskominen. Täytyy sanoa, että aamu alkoi leveällä virneellä, kun näin lehtijutun, jossa Jutila kommentoi värikkäästi sitä, että Suomen MM-matsia siirrettiin ruotsalaisten takia. Oli syytäkin noitua. Mutta ennen kaikkea minua nauratti, kun mieleen nousi heti Norpan ansiokas blogi, jossa mennään sillä, mitä on. Kivaa, että on kivaa. Niin se on pienestä kiinni. Harmi, etten enää iltapäivällä löytänyt kyseistä artikkelia, jotta olisin voinut linkittää sen tähän. Hö.

Lentäviä lauseita ja sanontoja on laitettu uuteen uskoon kautta aikain. Tässä minun TOP2:
"Sitä saa, mitä tulee" ja "Kyllä sopuli sialle antaa". Kovin ovat totta molemmat, luulisin.

Niin muuten, palatakseni edelliseen postaukseeni. Eihän Suomi saanut pataan kanukeilta. Olin väärässä. Onneksi ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

maanantai 4. toukokuuta 2009

Urheiluhullut

Urheiluhullu-sana herättää juuri nyt monia eri ajatuksia. Parin viikon kuluttua purkitetaan Kakkoselle koko kesän proggikset ja pikkuisen jännittää, että mitähän siitä tulee. Ainekset maukkaaseen soppaan ovat kuitenkin olemassa, sillä lava pursuilee legendoja. Muistakaa avata töllö kesäperjantaisin kakkosnappulasta klo 20.05.

Urheiluhullusta tulee tietenkin mieleen myös Eppu Normaali ja takavuosien hitti siitä, kuinka jokaisella sporttikundilla oli heili, ne näet urheili. Biisissä himottiin myös lätkäjätkien hanuriosastoa, mitä en ole koskaan oikein ymmärtänyt. Eihän pepun kuulu olla iso, vaan hyvinmuodostunut.

Minusta on viime aikoina tullut yhä vähemmän urheiluhullu. Liekö olen saanut yliannostuksen, sillä viime vuoden on potkinut rajusti vastaan tuo urheilun maaninen seuraaminen. Tänään aion kuitenkin katsoa Suomen rimpuilun Kanadaa vastaan. Rimpuiluanalyysini perustuu pelkästään yhden MM-matsin katsomiseen ennen tätä, ja koska siinä Leijona-lauma päästi mötikän reppuun viiden sekunnin pelin jälkeen, en jaksa uskoa, että kanukit ottaisi pataan tänään. No, sehän nähdään. Kummelin sanoin:"Kanada!"

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Hautaan asti

Toistaiseksi elävä legenda totesi lehdille pysyvänsä naimisissa hautaan asti tamperelaisen perijätärkaunottarensa kanssa. Jalo ajatus, jollei takataskusta pilkota leipäveitsi tai muu teräase, jolla on jälleen hauska leikkiä hippaa roskalehden seuraavan numeron kannessa. On se jännä, kuinka kauan sama pariskunta (höystettynä muutamalla ulkopuolisella aina tasaisin väliajoin) voi lypsää rahaa tekaistuilla/mitättömillä/härskeillä jutuilla. Kertoo luonnollisesti myös suomalaisesta journalismista jotain. - How low can you go? - Well, at least six feet under!

lauantai 2. toukokuuta 2009

Tyttöjen välisestä ystävyydestä

Se, että kirjoitan blogia 2.5. aamupäivällä kello kymmenen tienoilla antaa väärän kuvan siitä, kuinka vauhdikas Vappu tänä vuonna olikaan. Olen toki ihan tyytyväinen, etteivät isot norsut tanssia rymistele ripaskaa takaraivossa, mutta onhan se kumma, ettei krapulaa näy ei kuulu, vaikka kaksi päivää on menty perinteisellä polttoaineella.

Matkaan mahtui vaikka mitä, omakohtaisimpana kokemuksena kuitenkin virtsaamisen vaikeus. Siitä tuonnempana tarkempi selvitys ja analyysi. Vappuaatto oli suhteellisen rauhallinen, ja panostus siirrettiin tavallaan kuin vahingossa Vappupäivään. Eli: väsähdys hyydytti MinkkiP:n ja MisterZ:n bileiden jälkeen parivaljakon Klaus K:n armoitettuun petiin. Tässä ei ollut siis kyseessä kolmen kimppa, vaan Klasu tarjosi pitkämatkalaisille yösijan kaupungin ytimessä. Hyvä niin, sillä voimia tarvittiin seuraavaan päivään, josta riittääkin sitten kerrottavaa, jos ei nyt lapsenlapsille, niin monelle uteliaalle ainakin.

Klasun aamiainen nautittiin perinteisin menoin, tällä kertaa kylläkin ihan hyvissä ajoin ennen buffet-aamiaisen loppua, joten ehti oikein kunnolla paneutua herkkuihin. Olo oli mukavan keveä, ja siksi tuntui siltä, että minäkin voisin korkata neitsyyteni. Paljasjalkaisesta helsinkiläisyydestäni huolimatta en nimittäin koskaan ole eksynyt Ullikselle/Kaivariin yhtenäkään aiempana elämäni keväänä. Nyt oli siis viimein aika.

Mustikka (lempinimeltään auto) reteästi Turkin lähetystön pihaan parkkiin, jossa se toivon mukaan vielä tälläkin hetkellä odottaa poimijaansa. Juomat reppuun ja minkinmetsästykseen. Erittäin yksityiskohtaisten ja ansiokkaiden ohjeiden perusteella duo navigoi itsensä melko suoraan MinkkiP:n emännöimän lauman huomaan. Varusteet olivat parivaljakolla neitsytmatkalaisille tyypillisesti vajaat, mutta kokeneemmat opastivat. Istumapaikat löytyivät viltin kulmalta ja apettakin olisi olut tarjolla, jos olisi nälkä yllättänyt. Eräskin ehtoinen emäntä oli varta vasten noussut puoli seitsemältä aamulla sushirullia pyörittelemään! Aikamoista uhrautumista yhteisen hyvän eteen!

Aurinko paistoi, mutta vettä ei satanut. Upean yhtälön oli noteerannut aika moni muukin, joten vilskettä riitti. Suurimmat alun ongelmat olivat aika mitättömiä, kuten kaasuilmapallonmyyjäsetä, joka sekä blokkasi auringon, että puhalteli röökisavunsa seurueen kiusaksi.

Henkilökohtaisten ongelmieni suma alkoi bajamaja-jonosta, jossa tapani mukaan olin alun alkaenkin osannut valita juuri sen hitaimman. Kolme varttia omaa vuoroani odoteltuani tein laskelman, jonka mukaan edessäni oli vielä 15 henkilöä, joilta kultakin kuluisi keskimäärin minuutti - puolitoista, ennen kuin olisi minun vuoroni helpottaa tukalaa oloani. Ennenkään ei ole minua kärsivällisyydestä kiitelty, eikä tälläkään kertaa. Myönnän, että saatoin hieman ylireagoida, mutta kun vaihtoehtona oli joko housuihinsa laskeminen tai paikalta poistuminen (kiireellisesti), valitsin sen jälkimmäisen.

Kamppeet kasaan ja pikaiset (sekä viileät, sorry kaverit) jäähyväiset, ja toiseksi lähintä helpotusta etsimään. Kaivon hylkäsin ilmiselvänä vaihtoehtona saman tien, sillä ajattelin kaikkien muiden yrittävän sinne kuitenkin. Jo tässä vaiheessa päättelyketjuuni oli ilmaantunut virus.

Palan matkaa harhailtuani huomasi kolmen naisen livahtavaan rappukäytävään, ja rynnistin perään. Tässä vaiheessa kuvittelin vasta yhden siiderin kietaisseena näyttäväni suhteellisen tuoreelta, joten rohkaistuin kysymään sijaa majatalossa (tarkemmin sanottuna pikaista vessakäyntiä heidän huoneistossaan). Toinen virhe päättelyketjussa. Eivät vissiin olleet sitä ikäluokkaa, joka olisi kuunnellut Ultra Brata ja välittänyt toteuttaa periaatetta tyttöjen välisestä YYA-sopimuksesta.

Matka jatkui. Saavuin Centtuun, jonka ovella odotti ovimies. Kysyin, että pääsisinkö sisään. "Oletko syömään tulossa?" "En, ajattelin käydä pikaisesti WC:ssä", vastasin totuudenmukaisesti. "Sitten ei ikävä kyllä onnistu", sanoin poke ja siirtyi seisomaan oviaukkoon kuin peläten, että livahdan sisälle, mikäli hän ei sitä fyysisellä olemuksellaan estä. "Saako täältä mitään muuta kuin ruokaa?", aloin hermostua, sillä luonto kutsui jo melko kivuliaasti (BIG understatement). "Juu, juotavaa saa tiskiltä." "No, sitten mä juon". "Katsokin, että menet sitten tiskin kautta", poke vielä uhitteli, ja minähän katsoin. Tilasin yhden fisun (taisin lisätä siihen vielä, että helvetin nopeasti), sillä taas päättelin, että juuri tämä drinkki on lyhyin ja nopein tie vessaan. Tällä kertaa päätelmäni osui maaliin, muttei silti napakymppiin. Kyyppari oli paitsi hidas myös matemaattisesti rajoittunut. Tai sitten hinta oli juuri noussut siitä, mitä tiskillä mainostettiin. Niin oli kuitenkin kova hätä, etten viitsinyt asiasta edes mainita, vaan ajattelin, että muutama ylimääräinen euro ei budjettiani kaada, ja että onhan tässä tärkeämpääkin hommaa.

Muutaman minuutin odotus, ja sitten avasin oven taivaaseen. Kun lopulta pyyhälsin surullisenkuuluisan poken ohi, hän mulkoili minua niin kuin olisin hänen eväänsä syönyt. Teki mieleni sanoa, että käypä kysymässä tuolta tiskiltä, olinko kiltti tyttö, mutta en jaksanut ruveta räyhäämään (siitä pitivät nimittäin huolen ihan toiset tyypit sitten myöhemmin samassa paikassa...).

Paluumatka Kaivariin sujuikin sitten jo huomattavasti kevyemmin. Leiri oli edelleen pystyssä ja tutut muusikkoystävämmekin kävivät aiheuttamassa pahennusta. Kaikilla oli kivaa. Minullakin :) Kunnes taas tuli pissihätä, ja kuin en olisi mitään edellisestä keikasta oppinut, menin jälleen kiltisti odottamaan vuoroani bajamaja-jonoon. Jonot olivat lyhentyneet, mutta vastaavasti vessassaoloajat pidentyneet. Tällä kertaa olin kuitenkin varustautunut eväillä, mutta nekin loppuivat kesken. Refill kuitenkin toimi, kiitos Bambis! Loppumetrit olivat isompaa tuskaa kuin nelosen loppusuora, mutta siitäkin selvisin. Muutama tippa tuli ulos silmien kautta (kun oikein pinnistää, se on fysiologisesti mahdollista, usko pois!). Naisena oleminen on rankkaa. Jonossa törmäsi naisiin, jotka jakoivat samat tunteet, ja jopa UriHelpiä tajottiin avuksi (siis sellaista muovitötteröä, jossa on pohjassa reikä, että saa pissisuihkun sojotettua siististi), mutta kenenkään pokka ei riittänyt festarisikailuun. Hyvä niin.

Kaikki oli taas hyvin. Ilta jatkui Kaivon terassilla (kello oli noin kuusi), jossa kyypparit olivat vielä hitaampia kuin Centussa, mutta toki myös työllistetympiä. Jossain vaiheessa seurueemme huomasi, että kukaan ei ole syönyt mitään kunnon ruokaa koko päivänä, joten siirryimme mutkan kautta Centtuun. Ryhmädynamiikka oli kohdillaan, vaikka poptähtemme poistukin tanssimaan omia tanssejaan toisaalle kera kitaransa (jonka minä olin kantanut Kaivarista Centtuun), mutta jätti jälleen luurinsa toisten huomaan (eikö tuo mies koskaan opi: jo päivällä hylätystä puhelimesta oli lähtenyt joukko kyseenalaisia viestejä puhelinmuistion aakkosissa A:sta K:hon...).

Loppuiltaankin mahtui vielä monta käännettä, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt tämä tyttö siirtyy terassille bikinien, aurinkorasvan ja kirjan kera. Hyvää kesää!