maanantai 10. elokuuta 2009

Floridalainen huijaus

Jos on pakko olla rosvo, olisi sitten edes rehellisesti vilpillinen. Jos aikoo viedä minulta rahaa, varastaisi minulta lompakon. Olisi edes jotain saumaa pinkoa se pitkäkyntinen kiinni ja antaa tädin kädestä.

Tarina meni näin: Olipa kerran mukava Miamin lomareissu, josta jäi iloiset ja aurinkoiset muistot. Näiden muistojen oli tarkoitus olla iloisia ja aurinkoisia hieman pidempäänkin, mutta toisin kävi. Joku kusipää kopioi pankkikortin ja alkoi käytellä sitä kuin omaansa. Toki ensin varmisti pikkusummalla, että kortti pelittää. Sen jälkeen alkoikin kunnon rip-off, kunnes onneksi tulin sattumalta syynänneeksi tiliäni pikkuisen tarkemmin.

Soitto pankkiin iltamyöhällä ja tili varmuuden vuoksi kiinni sekä kortti kahtia. Aamulla ensi töiksi pankkiin asiaa selvittämään. Joku floridalaisfirma oli yrittänyt tyhjentää tilini pikaisesti vuorokauden sisällä, mutta ilmeisesti pankissa oli alkanut hälytyskellot soida muutaman nostoyrityksen jälkeen ja rahahanat olivat menneet kiinni. Tonnin verran ne paskiaiset ehtivät kuitenkin tiliäni tyhjentää, ja nyt sitten vain odotellaan, korvaako pankki vahingot. Onni onnettomuudessa, että olin tuolloin jo Suomessa, kun rosmot aloittivat tilintyhjennyksen. Lienee helpompi todistaa, ettei ole itse leikitellyt kortilla, kun nostot on tehty Jenkkilässä samaan aikaan kun kortinhaltija on ihmetellyt maailman menoa koto-Suomessa.

Ennen kuin maksukorttipetoksen tutkinta pankissa etenee, on tehtävä myös rikosilmoitus. Siitähän sitä oli siis pankista juostava päätä pahkaa kyttäasemalle ilmoitusta tekemään. Työnantaja varmasti kiitteli, kun viivyin tällä pankki-poliisi -reissulla reilut kolme tuntia. Poliisiasemalla oli juuri sopivasti yksi kolmesta tietokoneesta kaatunut, joten odottelin vuoroani sellaiset puolitoista tuntia, jonka jälkeen asiani käsittely kesti vielä puoli tuntia.

Poliisiasemalla kävikin aikamoinen kuhina ja sakkia oli jos jonkinmoista. Yksi sankari kävi puhaltamassa, sillä "viiden tunnin kuluttua pitäisi lähteä lentämään". Viisari ei kuulemma paljon värähtänyt, mutta poliisisetä selitti, ettei mittari ollut ihan terässä (ei tainnut olla kyllä puhaltajakaan). Partioilla saattaisi olla paremmat vehkeet.

Eräs iso ja hikinen mies kävi tihrustamassa seinään ripustettua Helsingin karttaa. En tiedä minne hän oli menossa, mutta päämäärää piti etsiä milloin varvistamalla, milloin konttaamalla lattianrajassa. Siinä vaiheessa, kun tyyppi työnsi hikisen kainalonsa melkein suuhuni, teki mieli kysäistä, voisinko auttaa. En kysynyt, vaan poistuin vessaan jäähylle.

2 kommenttia:

  1. Ei voi muuta sanoa että minuakin ketuttaa sun puolesta. Pitääkö tässä ruveta käteistä raahaamaan mukana matkoilla, kun missään ei uskalla edes korttia enää käyttää. Mutta muista että muistoja sinulta ei kukaan voi viedä ja raha on vain rahaa..
    Kake

    VastaaPoista
  2. Hei.
    Hurjan vähän blokkaaja kirjoittelee, ilolla enemmän mietteitäsi lukisi. Ja kuvia katselisi ; )
    Kake

    VastaaPoista