maanantai 31. elokuuta 2009

Yksi rapu, tiikeri ja muutama minkki

Viikonloppu jälleen mennä hurahti läpi sormien. Toki aikaansaannoksiakin pariin päivään mahtui. Lauantaina oli vuorossa kodin perusteellinen kuuraus, ja koska siivous kerrankin sujui ja maistui, aikataulu hieman kusahti. Ei merkittävästi, mutta rapukekkereille Hyvinkäälle kodinhenki ja -hengetär ehtivät vasta puolitoista tuntia myöhässä.

Viemisinä oli syksyyn sopivasti roosa haravasetti sekä punkkupullo. Saatte itse päättää, kumpi oli isännälle ja kumpi emännälle. Pöydän ääreen oli kokoontunut yhdeksän nälkäistä, ja jos nälkä olisi pitänyt niillä saksekkailla taltuttaa, niin olisi jäänyt minulta tekemättä. Yhden rapusen jaksoin nyhertää, ja koska siihenkin tuhraantui varmaankin liki vartti, päätin sovinnolla siirtyä salaattiin ja patonkiin. Ja tokihan rapujuhliin kuuluu se perinteinen snapsikin.

Ilta jatkui vielä ytimen sykkeessä, jossa ravut vaihtuivat minkkeihin. Näitä pikku vilistäjiä en tosin edes yrittänyt maistaa, nämä olivat pelkkää loistoseuraa. Hyvät jamit ja kepun kautta sijaiskämpille nukkumaan.

Aamu vaihtui iltapäivään, mutta koska porukka oli yllättävän pirtsakkaa, lisävauhtia haettiin vielä Kalevankadun Delicatosta. Sitä voi muuten suositella lämpimästi: erityisesti ciabatta nro. 2 maistui taivaalliselta! Siihen kuului ainakin provolonea, salamia, aurinkokuivattua tomaattia, pestoa, salaattia sekä tuoretomaattia. NAM!

Koskapa nelikko oli virtaa täynnä, päätimme ottaa vielä pari tuntia padelia. Takkiin tuli, mutta paljon niukemmin kuin ensimmäisellä kerralla, joten satunnaisesta kiroilusta huolimatta sporttisessiosta jäi suuhun tosi hyvä maku. Hyvää makua päätettiin jatkaa vielä sauna-grilli -illalla provinssissa, joten päivä oli lähestulkoon täydellinen. Jo pelkästään tällaisten aktiiviviikonloppujen takia kesää pitäisi Suomessa pidentää vähintään kolmikuukautiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti